Kriolipoliza to innowacyjna metoda, która pozwala niszczyć komórki tłuszczowe za pomocą zimna, bez bólu i interwencji chirurgicznej.
Kriolipoliza umożliwia korektę obszarów trudnych do odchudzenia za pomocą diety i sportu.
Jest to najlepszy sposób na pozbycie się pułapek tłuszczowych bez operacji, liposukcji i zastrzyków!
Jak przebiega procedura?
Podczas kriolipolizy chłodzimy fałd tłuszczu w obszarze problemowym i utrzymujemy niską temperaturę przez długi czas. Komórki tłuszczowe są wrażliwe na zimno, więc po 55 minutach chłodzenia przestają „odzyskiwać świadomość” i obumierają. Po 3-4 tygodniach od procedury kriolipolizy rozpoczyna się usuwanie zniszczonych komórek tłuszczowych z organizmu.
Wskazania do procedury:
lokalne odkładanie tłuszczu (brzuch, uda, boczki)
brzuch po ciąży u kobiet
tzw. "piwny brzuch" u mężczyzn, który jest wynikiem siedzącego trybu życia i wysokokalorycznej diety
genetyczne "pułapki tłuszczowe"
obecność obszarów, które nie chudną lub chudną bardzo słabo (podbródek, ramiona, plecy, szyja)
Przeciwwskazania:
Alergiczne reakcje na nietolerancję niskich temperatur
Widoczne efekty można zaobserwować po 4 tygodniach od przeprowadzenia zabiegu. Kriolipoliza ma efekt kumulacyjny, więc organizm będzie nadal usuwał zmarłe komórki tłuszczowe przez okres do 2 miesięcy po zabiegu.
Urządzenia w studio SlimBar w Warszawie:
Cooltech
Cooltech
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Redukcja tkanki tłuszczowej do -35% w trakcie jednej sesji